Search

Pengarna som samlas in kommer bl a gå till s k Little Sun lampor, solladdade lampor som ger belysning på kvällen. Foto: littlesun.com

Vi vill ge byn Matanana ljus om kvällarna

Hittills har 34433 SEK samlats in!

Tillgång till ljus är något vi svenskar ofta tar för givet men som är nödvändigt för att tillgodose många mänskliga behov. I byn Matanana på Tanzanias högland är nätterna långa och mörka, vilket försvårar det dagliga livet i flera avseenden. Till exempel blir det farligare att vistas utomhus om kvällarna, barnen i byn kan inte studera efter att solen har gått ner och det sociala livet begränsas.

Därför vill vi investera i organisationen United Hearts projekt att utrusta Matanana med solenergi i form av hela solcellssystem samt lampor från Little Sun. Under maj skänker vi 2 kronor för varje bok som lämnas in till försäljning till United Hearts. Dessutom så har alla som handlar i webbshoppen eller någon av våra butiker möjligheten att lägga till 10 eller 25 kr. Vårt mål är att totalt komma upp i över 25 000 kr.

För varje bok du lämnar in till försäljning skänker vi ytterligare 2 kr till United Hearts. Värdera din bok:

Elin Johansson på skolan i Matanana. Foto: Privat

United Hearts arbete

United Hearts är en 100% ideell organisation som bedriver barnhem och dagsverksamhet i Matanana. Organisation drivs av eldsjälar och varje krona går oavkortat till de verksamheter och projekt de stöttar. En av dessa eldsjälar är vår egen Campusbokhandeln-medarbetare Elin Johansson.

Elin, kan du berätta om hur du först engagerade dig i United Hearts?
– Jag gjorde min första resa till Tanzania efter studenten 2014. Där volontärarbetade jag på barnhem och skola under sommaren. Året därpå åkte jag tillbaka med ett eget projekt och renoverade klassrum med insamlade pengar från olika håll i Sverige. När jag kom hem igen för andra gången blev jag tillfrågad av United Hearts, en ideell välgörenhetsorganisation, om jag kunde tänka mig sitta med i styrelsen och fortsätta arbetet på hemmaplan. Givetvis ville jag det!

Vad innebär din roll som styrelseledamot i United Hearts?
– Min uppgift som styrelseledamot är att alltid leta efter nya månadsgivare, sponsorer och samarbetspartners som exempelvis Campusbokhandeln då det är vad som gör vårt arbete möjligt. Utöver det tillverkar och säljer jag våra armband samt hjälper till med våra sociala medier.

Varför sökte du dig till Campusbokhandeln?
– När jag först sökte extrajobb hos Campusbokhandeln var det framförallt samhällsansvaret som fick mig intresserad. De hade precis avslutat ett insamlingsprojekt i förmån för Help to Help, en annan svensk organisation verksamma i Tanzania. Och så är det ju Sveriges mest klimatsmarta bokhandel!

Foto: Privat

So far, we have reused

 2 

 3 

 3 

 6 

 1 

 9 

 5 

books.

Trustpilot

Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.

This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.

Read more about how we handle personal data in our privacy policy.

Looking for stationaries?

Go to Stationaries 👉
Searching...
Stäng