Term and conditions of adverts // campusbokhandeln.se

At Campusbokhandeln you can find over 69,000 new and used books. A smart, cheap and environmental friendly way to buy and sell your textbooks.

Sell books

Term and conditions of adverts

Valid from 2015-11-23

Allmänt

1 §

Godkännande av villkor

Genom att skapa en annons samtycker du till följande villkor.

2 §

Annonsens synlighet på hemsidan

Om samma titel finns i vårt begagnade lager blir annonsen synlig på hemsidan först när titeln inte finns till försäljning som begagnad längre.

3 §

Annonsens varaktighet

En annons finns tillgänglig på hemsidan i 12 månader från det att den skapades. Efter 12 månader tas annonsen automatiskt bort och man kan då om man önskar, skapa en ny annons.

4 §

Ta bort bokannons

Du kan när som helst välja att ta bort din annons från hemsidan.

Att sälja böcker via annonser

5 §

Bedömning av skick

Bedömningen av skicket ska ske enligt de riktlinjer som anges på under försäljningsvillkoren.

6 §

Prissättning

Säljaren bestämmer själv priset på boken. Säljaren förses med ett förslag på det pris som boken hade sålts för enligt Campusbokhandelns prissättning, detta pris är dock bara ett förslag och säljaren har fritt att själv bestämma priset på boken. Köparen betalar för frakt samt vår avgift och prissättningen ska således inte inkludera det.

7 §

Leverans

Säljaren väljer om boken ska skickas inom 1-3 eller 3-5 dagar. När boken blivit såld är det säljarens ansvar att skicka boken till rätt mottagare inom denna tidsfrist. Om boken inte blivit skickad av säljaren inom denna tidsfrist avbryts försäljningen och köpeskillingen betalas tillbaka till köparen.

Säljaren väljer leveranssätt. Campusbokhandeln rekommenderar billigaste leveranssätt och ersätter endast den rekommenderade fraktkostnaden, oavsett om säljaren väljer ett dyrare alternativ.

7 §

Ansvar vid leverans

Säljaren ansvarar för att boken levereras och kan inte hålla Campusbokhandeln eller köparen ansvarig för transportörens försumlighet. Av denna anledning är det önskvärt att välja ett leveranssätt som tillåter spårning av försändelsen. Vid utebliven leverans inom 10 dagar avbryts köpet och betalningen för boken uteblir.

Underlåtenhet att skicka en såld bok inom angiven tidsfrist är ett regelbrott och om detta skulle inträffa med fler än 3 böcker kommer säljarens konto att spärras för användningen av bokannonser.

8 §

Avbryta order

Säljaren har rätt att ångra att sälja boken inom den angivna tidsfristen för leverans.

9 §

Betalning

Betalningen för boken och fraktavgiften kommer säljaren till handa först när köparen mottagit boken. Pengarna sätts in på säljarens innestående saldo och säljaren kan därefter begära en utbetalning av pengarna till angivet bankkonto.

Searching...