Publisher | Whip Media |
Language | Swedish |
Book type | Hardcover |
Utgiven | 2021-12-01 |
Edition | 1 |
Pages | 168 |
ISBN | 9789189409453 |
Kategori(er) |
Food & Beverages ↳ Cookbooks |
Johanna Augusta Leontina Olsson satt på kammaren år 1898 efter dagens arbetspass och skrev ner sina recept som hon använde sig av i den fina järnvägsrestaurangen i Tillberga utanför Västerås.
Hon skrev dem utifrån hur verkligheten var för dem på den tiden. Det vill säga, inga kylskåp, inga elektriska spisar, inga ugnar som man kan styra med exakt temperatur, inget konstant tillflöde av råvaror med mera. Att hon klarade av att tillverka de mest fantastiska menyer och anrättningar med dessa grundförutsättningar tyder på stor skicklighet i köket.
I den här boken får du ta del av många av hennes originalrecept, samt att du får lite tips om hur det skulle kunna se ut när vi lagar dessa maträtter idag.
Boken innehåller både recept, tips och kuriosa, samt berättelser om hur livet var på den tiden i ett restaurangkök.
So far, we have reused
2
5
0
5
7
7
9
books.
Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.
This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.
Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.
Read more about how we handle personal data in our privacy policy.