Publisher | Carlsson Bokförlag AB |
Language | Swedish |
Book type | Hardcover |
Utgiven | 2021-09-21 |
Pages | 160 |
ISBN | 9789189063945 |
Kategori(er) |
Nature science & Tech ↳ Biology |
"Matens mångfald bör inte bara avnjutas av dem som redan är 'frälsta' utan även spridas vitt och brett och skänkas som gåva till politiker och tjänstemän." Så skriver en av bokens engagerade företalsförfattare, Björn Hjernquist, ordförande i GutefårAkademin.
Matens mångfald är en handledning och vägvisare in i just matens mångfald och betydelsen av denna mångfald. Här problematiseras och diskuteras, illustreras och undersökes vår inställning till och användning av råvaror. Författaren tar ett helhetsgrepp. Han betonar de många alternativen, nödvändigheten av att hänsyn tas till både tid och rum. Han ser helheten och går igenom betydelsen av biologin, råvarorna, odlingssystemen, beredningen, transporterna osv. "Läs, njut och agera!" avslutar Ragnar sitt förord.
Martin Ragnar är både tekn.dr i kemi och stor humanist med särskilt och väldokumenterat intresse för mat och dryck. Han har skrivit en rad viktiga grundstudier med just mat som huvudtema. Han är också belönad för sitt författarskap inom detta viktiga område.
So far, we have reused
2
5
0
6
0
9
5
books.
Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.
This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.
Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.
Read more about how we handle personal data in our privacy policy.