Publisher | Carlsson Bokförlag AB |
Language | Swedish |
Book type | Hardcover |
Utgiven | 2020-12-02 |
Pages | 210 |
ISBN | 9789189063303 |
Kategori(er) |
Food & Beverages |
Björn Halling minns mat med mera
Björn Halling, en kokkonstens legend, brukar benämnas kockarnas kock genom att han bl.a. ansvarat för mycket av den vidareutbildning som finns inom yrket i Sverige. Han har ett långt yrkesliv bakom sig med arbete på många av de främsta krogarna liksom på ledande restauranger i bl.a. Paris. Han har likaså drivit krogar här hemma som ägare.
Halling är både en bra historieberättare och en god skribent. Hans bok använder ofta recepten som en ingång till konkreta berättelser: här är det inte bara receptet på den förträffliga ugnsstekta gäddan utan också historien om hur den fångades av ortsbefolkninen under stort ståhej. Eller det kan vara bedömning av storslagna viner, där Hallings unika doftkänslighet firar triumfer. Eller hur han inköper flera hela brunbjörnar för att på bästa sätt stycka dem och förvandla björnköttet till en kulinarisk sensation.
Björn Halling är i dag bosatt i Lidingö. Han har ett långt, innehållsrikt liv bakom sig i branschen. Han har som expertskribent medverkat i en rad mat- och kokböcker, men detta är hans emotsedda personliga berättelse om ett framgångsrikt liv bakom grytorna. F.ö. formger hans dotter, Jenny Sjöstedt, boken.
So far, we have reused
2
5
0
6
1
4
9
books.
Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.
This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.
Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.
Read more about how we handle personal data in our privacy policy.