Description
Någon hade berättat om citronerna från Favazzina som var de bästa i hela världen, och med de orden var hjulen i rullning.
Kristian Borell, Tony Bacci och Bobo Olsson reser till Italien för att möta människorna bakom de vansinnigt bra italienska råvarorna och för att förstå sanningen om deras utmaningar.
Un Altro Giro Vansinnigt bra italienska råvaror är en resebok, en receptbok, och en fotobok allt i ett. Boken tar sin utgångspunkt i några av världens absolut bästa råvaror och gör samtidigt en djupdykning i det italienska samhället av idag. På ett kunnigt, kärleksfullt och humoristiskt sätt skildras italienarnas kärlek till sina egna, lokala råvaror samt deras oefterhärmliga förmåga att se en konspiration bakom varje hörn. Rosario Morello lär oss varför citronerna i Favazzina doftar som ingen annanstans, men också om den stora stölden som gjort att ingen längre känner till dem. Angelo Borello berättar om de svarta grisarna i Nébrodi, samma grisar som spanjorerna sägs ha importerat och gjort till världsberömd Pata Negra. Tryffeljägaren Roberto Vivolo tar med oss på tryffeljakt med sina hundar på 2000 meters höjd och Salvatore Campisi berättar om kampen för att ursprungsskydda de mytomspunna tomaterna från Pachino.
Unika recept
Ingen annanstans i världen är matlagning så regional kryddad med italienarnas förmåga att se en konspiration bakom varje hörn. Un Altro Giro Vansinnigt bra italienska råvaror innehåller en mängd unika recept på varje råvara. Lokala specialrecept blandas med tolkningar från några av våra främsta svenska Italienkockar som Stefano Catenacci, Peter Nordin, Marco Baudone och Isabella Morrone. Även internationella stjärnkockar som Frantzéns Jim Löfdahl och Jocke & Kalle på Punk Royale bidrar med recept.
Kristian Borell
Italienkännare med soft spot för spelet bakom det som händer i landet där fotboll, mat, politik, maffia, mode och religion gifter sig som ingen annanstans. Älskar den italienska södern och att äta häst.>br>
Tony Bacci
Matexpert med rötter i både norra och södra Italien. Andys frukt sedan barnsben, jobbar dagligen med Sveriges bästa kockar. Drivs av passionen till mat och nyfikenhet och kärlek till världens bästa råvaror. Drömmer om en ny Inter-tripleta.
Bobo Olsson
Fotograf med världen som arbetsfält och Italien i hjärtat. Mannen bakom bilderna i firade "Fjärilsmannen" och "Chez Bettys Provence". Skådar fåglar och står i klacken när Hammarby spelar.
Read more