Search

Långkok för LCHF och Paleo | 1st edition

by Birgitta Höglund

Not in stock

Fakta

Publisher Pagina Förlags AB
Language Swedish
Book type Hardcover
Utgiven 2013-09-30
Edition 1
Pages 150
ISBN 9789172412576
Kategori(er) Food & Beverages
Add to cart

Description

Slow food som långkok och gammaldags husmanskost har blivit riktigt hett. Mustiga grytor, stekar, fonder och soppor står nu och puttrar i många kök. En gryta som under flera timmar får koka sakta på låg värme gör underverk med även de allra enklaste och billigaste köttbitar. Maten sköter sig själv medan du sysslar med annat, för att några timmar senare ha utvecklats till en fantastisk smakupplevelse. Birgitta Höglund har 18 års erfarenhet som kock i många restaurangkök, där långkok ofta fanns med på menyn. Intresset för att ta vara på vår traditionella matkultur är något hon brinner för. Lokala och närproducerade råvaror får stor plats i hennes kök. Den här boken, Birgittas tredje kokbok, är fylld med recept tillagade enligt LCHF och Paleo/Stenålderskost. Helt naturlig mat som vi är skapta för att äta, en glutenfri kostmodell som hon själv lever efter sdaen över fyra år. Maten är inte bara väldigt njutbar utan har även har gett henne hälsan tillbaka. Birgitta bjuder bland annat på sina favoriter bland våra svenska klassiker. Rätter som söndagsstek med svartvinbärsgräddsås, rimmad fläsklägg med blomkålsmos, saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta, köttfärssås med soltorkade tomater och pepparrotskött varvas med recept inspirerade av hennes många resor till de olika medelhavsköken. Där lagas ofta och gärna traditionella långkok på kött från djur som fått gå ute och beta fritt. Näringsrika rätter med milda men intensiva smaker som citronfylld kyckling, turkisk lammfärsgryta, grekisk stifado och pulled pork med smak från det cypriotiska köket. Några saftiga bröd, bakade utan vanligt mjöl och med lite kolhydrater, finns också med som tilltugg till soppor och grytor. Birgitta presenterar recepten på ett enkelt och lättlagat sätt så även den ovane långkokaren kan hänga med. Allt lagat i grytor på spisen, i ugnen, i lergryta eller i elektrisk slowcooker. Slutresultatet blir smakrika rätter som bara smälter i munnen. Boken inleds med ett förord av vetenskapsjournalisten Ann Fernholm som skrivit boken "Ett sötare blod".
Read more
,

So far, we have reused

 2 

 5 

 0 

 7 

 2 

 6 

 3 

books.

Trustpilot

Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.

This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.

Read more about how we handle personal data in our privacy policy.

Looking for stationaries?

Go to Stationaries 👉
Searching...
Stäng