Description
Matlagning ska vara roligt, lustfyllt och enkelt, tycker Rune Kalf-Hansen. I sin kokbok utgår han från säsongens färska ekologiska råvaror och visar hur otroligt goda de kan bli om de tillagas med omsorg.
Lustfyllt året runt blir det när kocken Rune Kalf-Hansen lagar enkla och goda rätter hemma i sitt eget kök. Grytorna sjuder på gasspisen, säsongens alla vackra råvaror är en fest för ögat, och Rune visar hur man ska tillaga dem så att de behåller smak och spänst.
Rune berättar hur inspirerande det är att laga mat med ekologiska råvaror när de är som allra bäst: mjälla grönsaker, en god fiskrätt och nykokt rabarber på våren, färskpotatis, sallad, helstekt fläskkarré och jordgubbar på sommaren och så höstens och vinterns mustiga rätter med rotfrukter och vilt.
I boken finns härliga recept till varje månad och förteckningar över säsongens råvaror, menyförslag till jul och midsommar och massor av bra tips om att handla och laga ekologisk mat.
Bokens bilder har Charlotte Gawell tagit under ett år i Runes kök.
"Hur vet man vad som har säsong och hur ska man hitta de bästa ekologiska råvarorna? Vad ska man välja och hur ska man använda dem? Det handlar den här boken om. Jag visar månad för månad hur jag tillagar säsongens ekologiska råvaror.
Genom att beskriva hur man enkelt och omsorgsfullt kan tillreda säsongens grönsaker, fisk och kött vill jag inspirera till många fantastiska matupplevelser året runt.
Som ett stöd till recepten har jag för varje månad gjort förteckningar över säsongens råvaror. Ni kan göra en kopia på sidan och ta med er när ni handlar.
Då så, något att undra över? Nej, jag tänkte väl det. Det är bara att sätta igång!"
Read more