Description
När det nya livet i magen börjar växa uppstår många tankar och frågor – inte minst kring maten. Vad är bra mat? Vad får man äta och hur mycket?
Som gravid kan man råka ut för en mängd olika besvär, som illamående, halsbränna, förstoppning, järnbrist med mera. Besvär som man kan lindra och ibland helt bli av med genom att äta rätt. Det kan gälla vilka råvaror man väljer, hur man tillagar dem och när på dygnet man äter.
Fler och fler gravida är och blir dessutom överviktiga. En alltför stor övervikt ökar risken för komplikationer under graviditeten och vid förlossningen. Oavsett om man är normalviktig, underviktig eller överviktig så är näringsrik mat som håller blodsockret på en jämn nivå det bästa för att både den blivande mamman och fostret ska må bra under hela graviditeten.
Klaras bästa mat för gravida innehåller enkla recept som inspirerar till hälsosamt ätande under graviditeten och förhoppningsvis även tiden därefter. Nyttig mat som är god, lockande och ger den gravida kroppen fullvärdig näring. Mat som även resten av familjen mår bra av!
För de som har specifika besvär ges mattips som passar extra bra för dessa åkommor. Boken innehåller 70 recept fördelade på frukost, lunch, huvudrätt, dessert, fika och även en enkel buffé för barnets första fest!
Ur innehållet:
· Bra mat under graviditet och amning
· Bra mat och andra tips vid illamående, förstoppning och halsbränna
· Bra mat vid järnbrist och diabetes
· Vad äter man som gravid vegetarian?
· Kalciumrik mat
· Bra mat under amningsperioden och tips på vad man kan äta vid kolik/magproblem hos barnet
· Hur man får bättre vanor under föräldraledigheten
Författaren Klara Desser, som har gett ut en lång rad kokböcker, står för recept, hälsoråd och formgivning. Barnmorskan Anna Nord bidrar med sitt expertkunnande och Hans Desser fotograferar de inspirerande bilderna.
Read more