by Lillemor Abrahamsson, Agneta Andersson and Gerd Nilsson (red.)
Publisher | Liber AB |
Language | Swedish |
Book type | Paperback |
Utgiven | 2013-07-17 |
Edition | 6 |
More editions | 2006/5 |
Pages | 480 |
ISBN | 9789147105205 |
Kategori(er) |
Medicin, Care & Physiology |
Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition är ett svenskt standardverk inom utbildningar på högskolenivå, sedan 30 år tillbaka. Denna sjätte upplaga innehåller flera nya och uppdaterade kapitel.
Läs mer
Boken presenterar bland annat:
- Näringsämnen, digestion, metabolism och behov
- Bioaktiva ämnen i kosten och nutritionsgenomik
- Hälsopåståenden om ämnen i livsmedel
- Kostrelaterade sjukdomar i Sverige och internationellt
- Matvanor, kostundersökningar och nutritionsstatusbestämning
- Idrottsnutrition
- Kostsociologi och modedieter
- Uppdaterade näringsrekommendationer
Förutom faktainformation innehåller boken många idéer som kan användas inom undervisning och nutritionsarbete. Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter inom näringslära, kost och hälsa samt till yrkesverksamma inom hälsoområdet, t.ex. lärare, dietister, nutritionister, läkare och sjuksköterskor. Den fungerar också utmärkt som innehållsrik uppslagsbok.
De 20 författarna – några fler än tidigare och många nytillkomna sedan förra upplagan – är alla erfarna universitetslärare, nutritionister, dietister och forskare.
Om författarna
Lillemor Abrahamsson, f.d. universitetslektor, fil. dr, Institutionen för kostvetenskap, (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Uppsala universitet.
Agneta Andersson, universitetslektor, docent, med. dr, leg. dietist, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet.
Gerd Nilsson, f.d. universitetslektor, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Göteborgs universitet.
Recensioner
”Denna sjätte upplaga av en omfattande och väl använd lärobok i det tvärvetenskapliga ämnet näringslära har uppdaterats och kompletterats av välrenommerade skribenter. Sambandet mellan matvanor och hälsa belyses. Gamla och nya kostråd kommenteras sakligt och kunnigt. Varje kapitel inleds med en sammanfattning och avslutas med referenser till vetenskaplig litteratur; avslutningsvis finns ett sakregister. Boken vänder sig till såväl högskolestuderande som yrkesverksamma inom hälsoområdet.” BTJ häfte 13121218 Lektör Motzi Eklöf
So far, we have reused
2
5
0
4
3
5
6
books.
Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.
This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.
Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.
Read more about how we handle personal data in our privacy policy.