Publisher | Natur & Kultur |
Language | Swedish |
Book type | Hardcover |
Utgiven | 2024-11-01 |
Edition | 1 |
Pages | 160 |
ISBN | 9789127188433 |
Kategori(er) |
Food & Beverages |
Man brukar säga att matlagning i grunden handlar om att hitta en harmonisk balans av grundsmaker, som salt och sött, syrligt och beskt – men det räcker inte för att skapa något oförglömligt. Till det behövs något mer, något som får rätten att dofta, smaken att överraska och som skapar aromer som tar dig till platser du aldrig tidigare varit på. Det behövs en smaksättning.
Den gemensamma nämnaren för recepten i Tommy Myllymäkis nya bok är de kryddor och örter som ensamma eller i kombination lyfter en rätt och skapar det verkligt karakteristiska och unika. Recepten är inte tillkrånglade eller pretentiösa utan konstruerade utifrån idéer om smak som formats i Tommys eget huvud efter många år i framgångsrika krogkök. Klassiska manér blandas med moderna infall, från frukosträtter och lunch till snacks, middag och efterrätt. Rakt på sak och utan krusiduller, som en enkel skål skaldjur med doft av äpple, cider och kummin.
Tommy vill inspirera hemmamatlagare till att våga botanisera bland smaksättarna. Lär dig hur du bäst använder färska örter som mynta, basilika, koriander och körvel, och vid vilka tillfällen de torkade kryddorna funkar bäst. Vilka självklara smakkombinationer ska du inte missa och vilka oväntade och lyckade smakkamrater finns att upptäcka?
So far, we have reused
2
5
0
6
1
1
1
books.
Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.
This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.
Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.
Read more about how we handle personal data in our privacy policy.