Search

Chez Bettys Provence | 1st edition

by Jesper Kling, Linus Ahlstedt and Mikael Gröndal

Not in stock

Fakta

Publisher Natur & Kultur Allmänlitteratur
Language Swedish
Book type Hardcover
Utgiven 2014-09-06
Edition 1
Pages 173
ISBN 9789127138209
Kategori(er) Food & Beverages
Add to cart

Description

"Om man bara är nyfiken på eller redan älskar Provence spelar inte så stor roll, för hungrig blir man ändå av de autentiska sydfranska recepten man hittar här."
MatMagasinet


I Provence finns råvarorna, rätterna och kunskaperna som i generationer mutat in ett hörn i det kollektiva matmedvetandet. Men i modern tid har skildringen av det provencalska köket gått förlorad i ett förenklat färgskimmer. Den här boken återställer ordningen med recept där alla rätter lagas från grunden med rätt råvaror och tekniker. Det här är Provence från insidan rustik fransk matlagning när den är som godast.


Kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal tipsar om sina favoritplatser och restauranger i området. Recepten har de samlat på sig under 15 års resande och sedan förfinat på den egna kvarterskrogen Chez Betty i Stockholm. Deras filosofi är lika enkel som självklar: endast det godaste är gott nog. Boken innehåller allt från enkla olivröror, friterade sardiner och den perfekta råbiffen, till mer tidskrävande långkok, hemligheten bakom en äkta bouillabaisse och desserter som väntar på att återupptäckas.


Boken är rikligt illustrerat med miljöbilder av Bobo Olsson.


 Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal har under hela sitt kockliv återvänt till Provence, och varje gång har de hittat nya platser, människor och menyer att inspireras av. När de så småningom fick möjlighet att öppna sin första egna krog var temat självklart: sydfranskt. Restaurangen Chez Betty blev omedelbart en prisbelönt favorit bland Stockholms matintresserade.


Jesper Kling är matresenär. Resan han gjort flest gånger är den runt kvarteret till stamhaket Chez Betty.

Bobo Olsson är fotograf med världen som arbetsfält. Han skildrar regelbundet människor, möten och mat i de främsta svenska månadsmagasinen.



"Det doftar gott och det smakar ännu godare."
Tilde de Paula, TV4 Nyhetsmorgon


"En kokbok som bjuder läsaren på en kulinarisk upplevelse."
Jenny Damberg, Plaza Magazine


 "Allt i boken ser gott ut och det är blandad svårighetsgrad på recepten vilket gör att boken passar en bred grupp."
Umeå Tidning


"Allt låter gott."
Sara Berg, Kvälls-Posten

Read more
,

So far, we have reused

 2 

 5 

 0 

 4 

 3 

 5 

 6 

books.

Trustpilot

Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.

This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.

Read more about how we handle personal data in our privacy policy.

Looking for stationaries?

Go to Stationaries 👉
Searching...
Stäng