Publisher | Norstedts |
Language | Swedish |
Book type | Hardcover |
Utgiven | 2015-04-15 |
Edition | 1 |
Pages | 152 |
ISBN | 9789113064062 |
Kategori(er) |
Food & Beverages |
Tv-serien Sveriges Mästerkock gjorde Markiz Talhaoui till Markiz med hela svenska folket. Följ med till hennes kök i den lilla hamnstaden Nador i Marocko, till matlagning präglad av få ingredienser men en hel värld av smaker.
Couscous och tagine, myntate och söta kakor - Marocko har en rik och komplex matkultur. Markiz Talhaoui berättar om det färska brödet som serveras med olivolja till frukost, de fantasifulla bufféfaten som dukas fram när släkt och vänner kommer på besök och fisken som grillas på stranden efter en lat semesterdag.
Måltiderna präglas oftast av att man äter samlade runt fulldukat bord: lammgryta med katrinplommon, rostade mandlar toppade med sesamfrön, sallad på rostad paprika och färska tomater.
Här får vi råvarorna, kryddblandningarna, vilka smaker som passar bäst tillsammans - men också en resa där Markiz Talhaoui berättar om själva filosofin bakom sin matlagning.
"Mat är inte alltid råvaror eller recept, för mig är det lika mycket ett sätt att umgås."
So far, we have reused
2
4
9
1
9
5
1
books.
Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.
This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.
Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.
Read more about how we handle personal data in our privacy policy.