Search
6 tips på extrajobb som student

Published at 2022-12-09

6 tips på extrajobb som student

Att leva på enbart CSN är ju inte alltid så kul (eller särskilt hållbart) som student. Med tidskrävande studier kan det dock vara svårt att hitta ett flexibelt jobb som passar ens livsstil som studerande. Därför har vi tagit fram en lista med sex tips på extrajobb som fungerar riktigt bra att kombinera med studier!

Kåren, föreningen eller nationen

De flesta universiteten och högskolorna har en kår och föreningar eller nationer som söker studenter att fylla en rad olika roller under terminerna. Förutom att engagera sig ideellt finns det även roller som är avlönade. Så om du vill få ut det mesta av studentlivet och samtidigt dryga ut kontot lite, kolla vad det finns för positioner att ta sig an vid ditt lärosäte!

Studentrepresentant på universitetet

Gillar du att komma med input och bana väg för förändring så är vårt tips att jobba som studentrepresentant på ditt universitetet. Då får du möjlighet att förbättra din utbildning och universitetet, få insyn i hur en institution fungerar och skapa dig ett brett nätverk. Som studentrepresentant brukar man få arvode per möte.

Läxhjälp

Som studiecoach kan du använda din kunskap för att hjälpa allt från grundeskoleelever till andra universitetsstudenter med sina studier. Hos exempelvis Allakando får du ett flexibelt jobb där du själv väljer dina ämnen, tider och varifrån du vill arbeta. Läs mer om jobbet som studiecoach hos Allakando.

Lagerarbete

Om du vill ha ett jobb där du inte behöver interagera med andra särskilt mycket kan lagerarbete vara något som skulle passa dig utmärkt! Oavsett om du föredrar att jobba tidiga morgnar eller är en riktig nattuggla brukar det gå att hitta lagerarbete där du kan jobba på tider som passar dig och dina studier.

Barnpassning

Vill du ha ett väldigt roligt, personligt och flexibelt arbete? I så fall kan jobbet som barnvakt passa dig perfekt! Hos exempelvis myNanny får du tillgång till en mängd uppdrag över hela landet och får dessutom utbildning och coachning inför jobbet. Läs mer om jobbet som barnvakt hos myNanny.

Campusbokhandeln

Såklart måste vi även slå ett slag för oss själva! Hos oss på Campusbokhandeln får du garanterat en arbetsplats som förstår vikten av studier och därför är måna om att du ska jobba när det passar dig. Eftersom våra tio butiker alla ligger i nära anslutning till campus så är det dessutom riktigt smidigt att kombinera dina studier med jobb hos oss – det blir sällan några långa resetider för att ta sig till jobbet!

Connecta med oss och prenumerera på vårt nyhetsbrev (scrolla längst ner) för att aldrig missa när vi rekryterar nya medarbetare.

Latest blog posts

So far, we have reused

 2 

 3 

 2 

 4 

 9 

 9 

 7 

books.

Trustpilot

Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.

This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.

Read more about how we handle personal data in our privacy policy.

Looking for stationaries?

Go to Stationaries 👉
Searching...
Stäng