Search
5 tips för bäst studiero

Published at 2022-01-20

5 tips för bäst studiero

Hur skapar man bra studiero för sig själv? Om du känner dig ofokuserad och ineffektiv när du pluggar kan det vara dags att fundera över hur du kan förbättra din studiero. Då är det bra att reflektera över när, var och hur du ska studera för att skapa de bästa möjliga förutsättningar för dig själv. På så sätt kommer din studiero öka, vilket leder till bättre fokus och effektivitet.

Saker att fundera på:

1. Koncentrerar du dig bäst i tystnad eller med sorl och musik?

Om du behöver tystnad för att koncentrera dig är bibliotek en utmärkt plats att studera på. Tyst, lugnt och oftast finns det både wifi och eluttag för att kunna köra ordentliga pluggsessioner där! Perfekt om man vill slippa sin vanliga miljö eller behöver komma bort från diverse störningsmoment.

Om du däremot trivs bäst med att ha ljud omkring dig så är caféer ett säkert kort. Kolla bara så att det är okej med laptops innan du sätter igång. Ett hett tips är Espresso House – där går det alltid att räkna med tillgång till wifi, eluttag och bra pluggatmosfär!

2. Pluggar du bäst på egen hand eller med andra?

Att plugga tillsammans med andra kan både hjälpa och stjälpa. Håller ni varandra på kurs och peppar är det grymt, men det kan leda till ännu mer prokrastinering i värsta fall.

Om du tycker om att studera tillsammans med andra: hitta personer som du klickar med studiemässigt, eller hitta en bra studiegrupp på campus. Om du gillar att plugga i ensamhet – fortsätt med det, men glöm inte att det kan vara nyttigt att få lite utbyte och hjälp ibland också.

3. Har du hittat en studieteknik som passar dig?

Det finns många studietekniker, och det är väldigt individuellt hur vi bäst tar in och lagrar information. Om du inte är säker på hur du ska studera för att vara som mest effektiv så kan vi tipsa om olika studietekniker du kan läsa om och prova, för att hitta vad som fungerar bäst för dig. Läs mer om studieteknik här på bloggen.

4. Vilka timmar på dygnet är du som mest produktiv?

Vi har alla våra individuella scheman för när vi är som mest produktiva. Är du piggast tidigt på morgonen? Kanske kommer du sällan igång före klockan 11? Eller är du en riktig nattuggla som pluggar bäst mellan 21-03? Oavsett så borde du ta tillvara på just de timmarna när du är som mest mottaglig och har mest energi för att plugga. Anpassa dina dagar efter det, så kommer det kännas lättare att ta sig igenom studierna.

5. Fyller du på med tillräckligt mycket bra energi?

Kaffe, energidryck och sötsaker i alla ära, men det är viktigt att fylla på med bra energi emellanåt också för att hålla sig på topp! Om du vill ha tips på grymt bra recept på maträtter och mellanmål kan vi rekommendera vårt inlägg om tio veganska recept för studenter.

Kom ihåg att träning är bra för hjärnan, och att sömn påverkar vår inlärningsförmåga. Så ta dig tid att fylla på med energi från träning och sömn också.

Vi hoppas att dessa tips ska komma väl till användning och att dina fortsatta studier kommer gå ännu bättre! 🙌

Latest blog posts

So far, we have reused

 2 

 3 

 2 

 6 

 3 

 4 

 5 

books.

Trustpilot

Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.

This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.

Read more about how we handle personal data in our privacy policy.

Looking for stationaries?

Go to Stationaries 👉
Searching...
Stäng