Search

Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker

by Frida Ronge

Not in stock

Fakta

Publisher Natur & Kultur
Language Swedish
Book type Hardcover
Utgiven 2017-03-18
Pages 175
ISBN 9789127149618
Kategori(er) Food & Beverages
Add to cart

Description


Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.


Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin - chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.


Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.




"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte - "Best Chef Books"


"Rå som sushi imponerar."
Umeå Tidning


"Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok."
Vegourmet


"Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull."
Sköna hem


"Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket."
Expressen Söndag

"Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!"

Svenska Måltidsakademien
Read more

Passa på att köpa kontorsmaterial

,

So far, we have reused

 2 

 3 

 2 

 7 

 4 

 5 

 6 

books.

Trustpilot

Sweden's friendliest and environmental friendliest bookshop with the lowest priced textbooks.

This is our ambition, and we do what it takes to get there. We are here to help students to save and earn money on their textbooks while we at the same time save the environment. We were started in 2005 by two students and have since strived to constantly make it easier to buy and sell used textbooks for as many as possible.

Subscribe to our newsletter

Subscribe to receive our best student tips, offers and promotions.

Read more about how we handle personal data in our privacy policy.

Looking for stationaries?

Go to Stationaries 👉
Searching...
Stäng